Fotokopi MakinesiFotokopi Makinesi Nasıl Çalışır?
30 Yıllık Tecrübe ile Hizmet Sağlıyoruz.

Fotokopi makinası bir kağıt, belge, metin veya resmin aynısını çoğaltmak için kullanılan araçtır. Günlük hayatta hemen her insanın en az bir kere ihtiyacını duyduğu ve hayatımız içinde önemli bir yeri olan makinedir. Biz üste yazılı bir kağıt koyarız alt kısma da boş bir kağıt koyarız tek bir tuşa bastığımızda bir bakmışız ortalama 10 saniye sonra aynısını yazmış. Peki hiç merak ettiniz mi bu makine nasıl bu kadar hızlı yazıyor. Veya kopyaladığımız şey bir kimlik ise nasıl bu kadar hızlı çiziyor. Aslında bu makine ne yazıyor, ne de çiziyor. Gelin sizlere fotokopi makinesi nasıl çalışıyor onu biraz anlatalım.

Fotokopi makinasının içinde bir adet kağıt besleyici bulunur. Fotokopi makinasına kağıdı çekerek kopyalamak isteyeceğimiz belge için kağıdı hazırlar. Daha sonra içerisinde bulunan makara, yazma sırasında kağıdı hareket ettirir. Yine içerisinde bulunan kartuşlar ve siyah tüpler, kopyalama sırasında mürekkebi dağıtma görevi görürler. Yazarken yazıcı kafası denilen parça, kağıdın gerekli bölümlerine mürekkep damlaları damlatır. Yazıcı kafası da kemer ile bir motora bağlı ve devre kartından okuduğu komutları kağıda püskürterek kopyalanmasını istediğimiz belgeyi haznesine aldığı kağıda çıkarıyor.

Teknik Servis Hizmetleri
Fotokopi Kiralama Hizmetleri
Yazıcı Kiralama Servisi
Yazıcı Tarayıcı Fotokopi Makinesi Hizmetleri

1968

1968

Fotokopi Makinesini Kim İcat Etti?

Chester Carlson tarafından icat edilmiştir.

1960

Fotokopi Makinesini ilk markası Xerox

1960’lı yıllarda Amerikalı Xerox firması tarafından fotokopi makinesi geliştirilmiştir. Günümüzde pek çok fotokopi makinesi Karbon elementinden oluşan tonerler yardımıyla belgeyi kopyalama işlemi yapmaktadır. Bu sistemden daha önce; elektrostatik kağıda baskı yapan, sıvı mürekkeple çalışan makinalar vardı. Bugün üretilen dijital makinaların, analog makinalardan farkı, esas olarak görüntüyü tarama yöntemidir.

Fotokopi iş, eğitim ve devlet işlerinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Dijital teknolojinin gelişmesi ile birlikte fotokopinin kullanımı azalsa da fotokopi özellikle devlet işlerinde vazgeçilmezliğini sürdürmektedir.